Surfvakantie Sagres

Sagres

Op het meest Zuid-Westelijke puntje van Europa, in de Portugese provincie Algarve, ligt het plaatsje Sagres. Dit ruige plaatsje, rijk aan historie, surfstranden en wind, biedt je een ‘einde van de wereld’-ervaring. Net voor/om de hoek aan de Westelijke kant, zorgt de stevige wind voor de beste omstandigheden voor wind-, kite- én golfsurfers.

Er zijn een aantal goede stranden dichtbij Sagres: Praia da Mareta, Priya do Tonel, Praia de Beliche. Deze stranden zijn uiterst geschikt voor alle typen surfers, van alle niveaus. Naast surfen is er nog veel meer te doen, met name op en onder het water. Duiken, boottrips om te vissen, Stand Up Paddling (Suppen) of dolfijnen spotten behoren allemaal tot de mogelijkheden die Sagres te bieden heeft.

In de 15e eeuw werd Sagres gebouwd in opdracht van Hendrik de Zeevaarder. Het plaatsje speelde een aanzienlijke rol bij de ontdekkingsreizen door de Portugezen. Sporen uit de tijd van de ontdekkingsreizen zijn nog zichtbaar: Fortaleza de Sagres – het kasteel op het randje van Portugal – is nog grotendeels intact en geeft een inkijkje in de tijden van toen. De surfaccommodaties, restaurants en barretjes die de omgeving rijk is, zijn daarentegen wel van deze tijd.

“Do you want to go to the plage with me?”
Crystal Fighters

Kies hier jou surfreis

Gratis informatiedagen
Flowtrack summer
Flowtrack summer