Om te kunnen gaan surfen hoef je niet altijd in de zomer te gaan of naar een zee te gaan! Voor als je het nog niet wist, er bestaan veel bijzondere plekken waar je kan surfen. Bijvoorbeeld midden in het centrum op een rivier of op een meer waarbij je toch een manier vind om golven te creëren.

Ben je helemaal klaar met die hoge golven en zoek je even wat anders? Ga dan opzoek naar speciale plekken om te surfen. Je kan namelijk ook kiezen voor een wave pool. In een wave pool heb je gemaakt golven. Deze worden gecreëerd door een bepaalde druk en lucht waardoor er golven ontstaan.  Ze zijn dan ook alleen maar bedoeld om in te surfen en niet in te zwemmen. Het is toch wel een hele uitdaging om het goed te timen omdat dit toch wel weer ander is dan natuurlijke golven. Het is zeker leuk om eens te proberen!

Wat je ook niet snel voor ziet komen zijn meren waar je in kan surfen. Er bestaan dus meren of rivieren die op een of andere manier het toch voor elkaar krijgen om golven te creëren. Het maakt niet uit of het nu warm, koud, rustig of een wild meer/rivier is. Het is zeker mogelijk om er op te surfen.  Golven ontstaan door 2 gebeurtenissen: zwaartekracht en wind. Maar als er dan toch geen golven te vinden zijn kan je ze ook met een boot creëren!

Als je echt een uitdaging wil dan kan je naar The Eisbach in Duitsland. Dit is een 2 kilometer lange smalle rivier die is aangelegd door mensen. Zwemmen in deze rivier is eigenlijk verboden maar wat mensen er wel vaak in doen is surfen. Je kan vanuit de kant de rivier in springen door op een golf te blijven balanceren. Sinds 1972 surfen er al mensen en zijn er ook wedstrijden gehouden. Het water is koud en soms maar 40 centimeter diep. Deze rivier is zeker een must om naartoe te gaan als je goed kan surfen.

Dus ben je opzoek maar wat meer uitdaging en variatie? Neem dan zeker een kijkje bij dit soort locaties! Veel surfplezier 😊.