De kleurcode van Frankrijk is naar Geel gegaan en dat betekend dat wij weer in Frankrijk mogen gaan surfen! Alle aanbieders die bij Surf-reizen aangesloten zijn, zijn natuurlijk super blij dat dit weer kan. Maar ook wij als surffanaten gaan er weer voor in de zomer vakantie. En jij? Ga jij weer een zomer tegemoet vol met surfen, chillen en genieten?!

 Kleurcode geel

Hier bij surfreizen staan we weer te springen om te gaan surfen in Frankrijk. Maar wat betekend de kleurcode geel nu voor ons? Wat mag wel en wat mag niet in Frankrijk? Als je naar Frankrijk reist heb je een corona bewijs nodig: Digitale Corona Certificaat – DCC. Je kan dan door Frankrijk of naar Frankrijk reizen als je:

  • 2 weken of langer geleden volledig gevaccineerd bent
  • Je een verklaring hebt waaruit blijkt dat je hersteld bent van COVID-19. Daarbij moet je het betreffende positieve resultaat van jouw PCR- of antigeentest kunnen tonen (ouder dan 15 dagen, maar niet ouder dan 6 maanden).
  • Een negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur.
  • Een negatieve antigeentest niet ouder is dan 72 uur.
  • Je hoeft dan niet in quarantaine
  • Kinderen jonger dan 11 jaar hoeven niet getest te worden.

Het is wel een beetje een gedoe met al dat testen en wat je wel of niet mag/moeten hebben maar we hebben er wat voor over toch? Voor de terugreis naar Nederland geldt dat je geen coronabewijs moet laten zien of dat je in  quarantaine moet in Nederland.  Dit komt doordat Frankrijk de kleurcode geel heeft.

Plekken om te surfen in Frankrijk

Even om je geheugen op te frissen op welke vette plekken je allemaal kan gaan surfen in Frankrijk. Natuurlijk de bekendste plek in Frankrijk om te surfen is Biarritz. Biarritz is de meest Zuidelijk gelegen surfspot van Frankrijk. Het is misschien wel de meest bekende en populaire. Met regelmatig grote surfwedstrijden, keus genoeg uit accommodaties en zelfs een vliegveldje.

Dan heb je Biscarrosse. Biscarrosse ligt aan de Atlantische kust, op minder dan een uur van Bordeaux en 40 Minuten ten noorden van Mimizan. Het stadje Biscarrosse heeft 3 kenmerken, het is een leuke stad en er is van alles te doen, geweldige meren en de mooiste stranden waar je kan genieten van de zon maar ook geweldig kan surfen en aan watersport kan doen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer vette surfspots in Frankrijk, maar die zijn voor jou om zelf te gaan ontdekken 😉. Veel surfplezier en geniet ervan!