Het meest voorkomende is dat je in de zee gaat surfen maar er zijn surfers die aparte plekken opzoeken om daar vervolgens proberen te surfen en de uitdaging aan te gaan. Wil jij die uitdaging ook een keer aangaan? Dan zijn hier een paar vette maar rare surfplekken.

 

Wave pools

Letterlijk vertaald golfzwembaden. Ze zijn bedoeld om in te surfen en niet in te zwemmen. Je kan het een beetje zien als een gemaakte zee. Net zoals ze de golven maken in bijvoorbeeld zwembaden in zwemparadijzen zoals CenterParcs. Zo doen ze het ook in die wave pools maar zorgen ze voor echte golven door middel van verschillende manieren.

 

Surfen in meren

Je zou verwachten dat er in meren geen golven zijn maar toch zijn die meren er wel. Warm, koud, wild of rustig. Ze zijn er allemaal op verschillende manieren. De golven zijn toch wel anders dan in de zee. Het water is anders, de structuur. Je zal er even aan moeten wennen als je de zee altijd gewent bent.

 

The Eisbach (Duitsland)

Ook wel genoemd: stand up river surfing. Een rivier in Duitsland waar je op kan surfen. Veel surfers komen er op af. Deze manier van surfen is geschikt voor gevorderden surfers. Het is namelijk een best wilde bedoeling en de stroming is behoorlijk sterk.

 

Glacier Surfing (Alaska)

Surfen op de golven gemaakt van vallend ijs. Om dit te kunnen doen zal je niet bang moeten zijn van een beetje kou en niet bang zijn van zeedieren want die zwemmen daar ook. Toch is het lastig in te schatten waar je je golf moet pakken want wanneer het ijs valt kan je niet altijd precies weten waar je golf uitkomt.