Heb jij altijd al gedroomd van een vette rondreis waarbij je iedere goede surfspot af gaat in de hele wereld? Er zijn zoveel vette surfspots maar welke zijn nou de beste? Zoek hier jou perfecte surfspot uit of ga ze gewoon allemaal af. Waar begint jou surf roadtrip?

  1. Filipijnen: Siargao

Siargao is een eiland gelegen bij de Filipijnen en staat bekend om zijn vele surfmogelijkheden. Siargao is het mooiste eiland van de Filipijnen. Het is omring door vele palmbomen en mooie zandstranden. Als je niet aan het surfen bent of even aan het uitrusten dan zijn er genoeg andere activiteiten te doen op het eiland, je zal je niet snel vervelen. De drukste tijden in het jaar zijn in mei, juni, juli en augustus.

  1. Sri Lanka: de zuidwestkust

De zuidwestkust van Sri Lanka heeft mooie lange zandstranden. De maanden waarin de golven het beste zijn in het zuiden zijn vanaf oktober tot april. In het westen vanaf mei tot oktober. In Sri Lanka is het natuurlijk ook leuk om een kleine rondreis te maken. Er is zoveel te zien zoals tempels of historische stadjes.

  1. Indonesië: Bali

Bali is een van de beste surfbestemmingen ter wereld. Het is geschikt voor ieder surf niveau en je kan heel het jaar door surfen in Bali. Natuurlijk is Bali over het algemeen ook een hele mooie plek om naar toe te gaan. Dus verken alle mooie zandstranden en de mooie natuur van Bali.

  1. Engeland: Cornwall

Niet waar je het eerste naar zou kijken als je naar een surfspot opzoek bent. Cornwall is een best bekende surfspot, het is alleen niet warm zoals bij alle andere surfspots. Het is een hele rustige surfspot dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je iemand in de weg zit. Door de temperatuur van het water in Cornwall is het verplicht om een wetsuit te dragen. Dat houd je lichaamstemperatuur normaal.

  1. Costa Rica: Pacific coast

Costa Rica is een wonder van Moeder Natuur met regenwouden, stranden, vulkanen en mangrovemoerassen. In Costa Rica kan je de beste golven vinden voor zowel beginners als gevorderden. Een van de bekende stranden om te surfen is Playa Grande. Het lig aan de kust van een dorp waar veel backpackers komen.

  1. Mexico: Puerto Escondido

Deze plaats in Mexico is vooral bekend als badplaats. Er komen jaarlijks veel surfers op af aangezien het bekend staat als een van de beste surfplekken ter wereld. Hier kan je ook het Mexicaanse leven als geen ander beleven. Ontdek deze mooie plek en trotseer te golven.

  1. USA: Californië. Encinitas, Santa Cruz.

Je ziet het natuurlijk veel in films, dat er veel gesurft wordt in Californië. Toch is het echt werkelijkheid. Er komen ook veel toeristen op af en er worden vaak ook surfwedstrijden gehouden waar behoorlijk wat surfers op af komen. Zowel voor beginners en gevorderden is het geschikt om te surfen. Als je even niet aan het surfen bent verken dan de leuke steden waar genoeg te verkennen is.

  1. Hawaii: Waikiki

Vulkanen, hitte en natuurlijk surfen! Surfen behoort tot een groot deel van de Hawaïaanse cultuur en geschiedenis. De extra mooie surfspots zijn natuurlijk de ultieme motivatie om met je plank de zee in te gaan. In Hawaii hoef je niet te wachten tot het goede seizoen om te surfen, het kan daar heel het jaar door.