Wanneer je gaat surfen, doe je dat natuurlijk het liefst op je eigen plank: deze is vertrouwd en voelt aan als een verlengstuk van jezelf. Maar het is nou niet direct een item dat je in je handbagage stopt en dat maakt het vervoer ervan naar je vakantieadres uiteraard wel lastig. Wat zijn de mogelijkheden om je surfboard mee te nemen?

Bus of trein

Boek je een surfreis inclusief busvervoer, dan mag je meestal je eigen board meenemen. Check het even bij je reisorganisatie. Bij treinen zijn de regels heel verschillend, vraag het dus even na voordat je de treinkaartjes koopt.

Auto

Ga je met de auto naar je favoriete surfspot, dan is er speciaal materieel verkrijgbaar waarmee je de surfuitrusting op het dak van de auto kunt bevestigen. Gebruik altijd een vorm van beschermingsmateriaal op je imperiaal. Voor de bescherming van je board is het dan het beste om de plank met de onderkant naar beneden en de voorkant naar de achterkant (dus met de punt omhoog) te bevestigen.

Surfboard in het vliegtuig

Behelst jouw surfvakantie ook een vliegreis naar de bestemming? Bij veel maatschappijen kun je, vaak tegen betaling, ook je sportuitrusting meenemen. De prijzen en voorwaarden zijn per vliegmaatschappij weer anders. Wanneer je een voordelig ticket hebt gevonden, is het dus aan te bevelen om even te checken wat het kost om je surfboard mee te nemen en welke voorwaarden er aan verbonden zijn. Bij de KLM bijvoorbeeld, mag je jouw surfuitrusting meenemen in een speciaal daarvoor bedoelde surftas, in plaats van 1 koffer. Je mag dus 1 bagagestuk vervangen door je surftas en dat is verder kosteloos. Bij Transavia betaal je € 44,- per surfuitrusting. Je mag dan geen andere spullen, zoals kleren, in de surftas doen, de mast mag niet langer zijn dan 3,6 meter en het geheel mag niet zwaarder wegen dan 32 kg. Zo zijn de regels bij elke maatschappij weer anders. Wanneer je een ticket gaat boeken, is het slim om even de tijd te nemen om uit te zoeken wat voor jouw de beste voorwaarden zijn en wat de voordeligste optie is.

Add Your Comment