Het golfsurfen wordt een Olympische discipline. Onlangs werd bekend gemaakt dat golfsurfen per 2020, tijdens de Olympische Spelen in Tokio, zal worden geïntroduceerd. En dat is goed nieuws! Op deze manier krijgt het surfen een groter podium waardoor de hele wereld kan kennismaken met deze fantastische sport! Golfsurfen is niet de enige sport die wordt toegevoegd aan de sporten die vertegenwoordigd zijn op de Spelen over vier jaar. Ook honkbal, karate, klimmen en skateboarden zijn dan te bewonderen, zo maakte het IOC bekend.

Kritiek op golfsurfen

De toelating van golfsurfen ging niet zonder slag of stoot. Tijdens de vergadering werd flinke kritiekt geuit op de golf zekerheid – of eerder onzekerheid. Want wat als er geen golven zijn? Ondanks deze essentiële vraag heeft het IOC dus ingestemd met het toelaten van golfsurfen. De organisatie van de Olympische Spelen heeft nog vier jaar de tijd om een oplossing te bedenken om ervoor te zorgen dat er in Tokio gesurfd kan worden. Windsurfen liet al zien dat de natuur niet zo’n onzekere factor is als dat het wellicht lijkt. De zeildiscipline maakt – net als dit jaar in Rio de Janeiro – wederom deel uit van de lijst met Olympische Sporten in 2020.

Jonger publiek

Het Olympisch comité hoopt de komende jaren een jonger publiek aan te kunnen trekken, door de toelating van golfsurfen. De organisatie heeft duidelijk aangegeven dat het onderdeel tijdens de Spelen geen kopie van de World Surfing Games of World Surf League zal zijn. Wij van surf-reizen.nl vinden dit een hele mooie ontwikkeling voor de surfsport. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden..

Add Your Comment