Weten dat je je goed voelt bij surfen is één ding. Avontuurlijk surfen vraagt om grenzen verleggen. Je waagt je aan hogere golven in het buitenland en je onderneemt daarvoor een (verre) reis. Samen met je reisgenoten zoek je je grenzen op. Reis je alleen, dan ontmoet je andere gelijkgestemden. Ga je elk jaar met je eigen vriendengroep op zoek naar een nog betere surfplek, dan duurt het avontuur ook nog wel even voort. Verblijf is op verschillende manieren mogelijk. Zo zijn er mobilehomessurf villa’sappartementen en speciale surfcamps. De keuze is dus oneindig, zou je kunnen zeggen.

Huren om eerst eens te beginnen

Ga je voor het eerst op surfvakantie, dan begin je vaak met het huren van een surfboard. Allereerst is dit het meest voordelig – op de reis en het verblijf moet je niet teveel bezuinigen – en bovendien is huren praktisch, zolang je nog niet weet welke surfvariant er het beste bij jou past. De verblijfsmogelijkheden zijn veelal gevestigd nabij een surfschool, waar je een ruime keuze aan spullen vindt.

Wat wordt je bestemming

Hoe kies je je bestemming? Doe je dit al jaren samen met je vrienden, dan kom je er samen wel uit. Maar ga je mee op een individuele surfreis, dan ligt de keuze geheel bij jou. Kies je voor verblijf in Europa of ga je voor verderop, zoals bijvoorbeeld Marokko? Allereerst ontdek je daar al een speciaal klimaat, maar bovenal vind je hier de perfecte combinatie van vakantie houden, actief bezig zijn en heerlijk eten.

Grenzen verleggen biedt (nog meer) plezier

Als surfer weet je in principe niet beter: je verlegt altijd wel je grenzen. Je zoekt die ene hogere golf en gaat met storm juist het liefst het water op. Reizen naar een ander land om daar nog veel meer te ontdekken biedt gewoonweg plezier, daarover valt niet te discussiëren. Je bent surfer of je bent het niet, ga de uitdaging aan en ontdek wat er nog meer valt te beleven!

Add Your Comment