Surfen is weer helemaal trendy en indoor surfen of surfen bij een wave pool wordt daardoor steeds populairder. Op een aantal plaatsen is dat al mogelijk. Om nou te zeggen dat de ‘wave pools’ als paddenstoelen uit de grond schieten is wat overdreven, maar dat het aantal toeneemt, is een onomkeerbaar feit.

Hoe werkt een wavepool eigenlijk?

Een wavepool is een ondiep bassin dat speciaal ontworpen is voor de surfsport. De kunstmatige golven zijn dus ideaal om op te surfen en ook voor andere vormen van watersport, zoals suppen, bodyboarden en zelfs kayaking!

Om te surfen heb je golven nodig. Die worden gecreëerd door water met een hoge snelheid (tussen de 30 en 70 km per uur) tegen een schuin oppervlak te spuiten. De constante golf die zo ontstaat, doet in niets onder voor echte oceaangolven, iets wat je in onze eigen Noordzee niet zo vaak meemaakt! Omdat de golven in kracht en snelheid zijn aan te passen, is het is geschikt voor beginners om de basisbeginselen onder de knie te krijgen, maar ook voor gevorderden die in een wavepool een echte surfspot hebben, zonder dat ze daar ver voor hoeven te reizen.

Een indoorsurf is bovendien voorzien van een zachte en meeverende vloer, waardoor je, als je valt, geen blessures zal oplopen. Het grote voordeel van het binnen uitoefenen van je favoriete sport is dat je nooit hoeft te koukleumen: geen ijzige wind en water dat verwarmd is! Maar ook een wavepool buiten is comfortabel: beschut en doordat het bassin niet diep is, is het water ook snel warm door de zon. Vooral om te leren surfen is het gebruik van een wavepool dus ideaal. Want je kunt het in je eigen tempo onder de knie krijgen, zonder dat je gebonden bent aan de beperkte tijd van een surfcamp.

Beach Club

Wat is een surfvakantie zonder een beach club? Ook daar is bij de wavepools aan gedacht! De meeste indoorsurfspots en wavepools hebben namelijk ook een gezellige beachclub, waar je na een dagje sporten in stijl kunt uitrusten, of waar je gewoon met vrienden en familie een hapje eet met uitzicht op de golven! Kortom, surfen in stijl en altijd de juiste golf!

Add Your Comment