Er zijn ook super toffe surfspots buiten Europa. Het is dan misschien wat langer reizen maar het is het zeker waard om daar te kunnen surfen! Het kan tropische zijn maar ook kouder. je weet het nooit als je het niet probeert!

Landen

Eigenlijk kan je bijna overal wel surfen, als er maar golven zijn. Maar toch zijn er een paar plekken waar je echt naartoe moet gaan als je een geweldige surf ervaring wilt mee maken. Mooi uitzicht, leuke mensen, geweldige surfspots.

Hawaii

Het surfen is meer en deels voort gekomen uit Hawaii. Iedereen was altijd aan het surfen, de beste golven en het warme weer. Nu wordt er natuurlijk nog steeds gesurft in Hawaii. Er zijn heel erg veel surfspots in Hawaii, iets wat mooiere plaatsjes iets wat minder mooiere plaatsjes. Een van de bekendste plekken om te surfen is Castles, Oahu. Een hele bekende surfer heeft daar jaren lang gesurft en staat bekend om zijn bijzondere prestaties.

United States, California

California, een van de bekendste surfplekken  van de wereld. Hier worden jaarlijks surfwedstrijden gehouden. In de zomer periode zijn de golven wel wat minder groot dan in de winter. Dus het ligt er maar aan waar je van houdt.

Marokko

Taghazout is de bekendste surfspot in Marokko. Veel surfers komen er op af! Het is ook een geschikte plek om als beginnende surfer te gaan surfen. Er kan het hele jaar door gesurft worden dus het is een perfecte plek om te surfen!

Indonesië, Bali

Een lekker warm land met een hele boel mooie dingen om te zien! Op deze surfspot kan je met de beste surfers mee surfen en genieten van de mooie natuur. Het is ook mogelijk om als beginner de komen surfen, met de golven die op het strand breken.

Ierland

Ierland staat bekend als de “het Europese Indonesië met kou water” en is heel interessant voor surfers. Het is dus heel anders dan dat warme water en de hele warme dagen. Het is toch wel een goede surfspot dus als je niet bang bent van een beetje koud water is dit de surfspot voor jou.